kaj početi?

Obisk interaktivnega parka EXPANO

Doživljajski park Expano, ki leži tik ob Soboškem jezeru v Murski Soboti, bo vse družine razveselil najprej z interaktivno in tehnološko dovršeno razstavo na temo sveta ob Muri, kjer so veliko pozornosti namenili prav vključevanju najmlajših. Zagotovo pa boste navdušeni tudi nad domišljenim športnim parkom na prostem, ki vključuje veliko otroško igrišče in največji motorik park v regiji. Tukaj boste zlahka preživeli cel dan, želodčke pa boste lahko napolnili z okusnimi, domačini pomurskimi dobrotami v gostilnici s prelepim razgledom na jezero in športni park.

Soboško jezero vabi

Soboško jezero, še pred časom degradirano območje, je danes pravi raj za ljubitelje narave in športnega adrenalina. Jezero z motirk parkom, ki ponuja 35 različnih vadbenih naprav in piknik prostorom ponuja še številne druge priložnosti za preživljanje prostega časa. Raziskovanje se vedno začne na površini. Če boste na površini Soboškega jezera tudi ostali ali pa si boste raje zmočili noge in še kaj, se odločite sami. Pridite kmalu in se vedno znova vračajte!

Terme Banovci

Banovci imajo odlično termalno vodo, ki je priznana kot naravno zdravilno sredstvo in se uporablja pri zdravljenju poškodb in stanjih po operacijah na okostju, sklepih in mišičju. Banovci imajo skupno kar 1.920 m2 vodnih površin, od tega 216 m2 s termalno vodo v zaprtem bazenu in odlično termalno vodo, ki je priznana kot naravno zdravilno sredstvo in se uporablja pri zdravljenju poškodb in stanjih po operacijah na okostju, sklepih in mišičju. Čudovito se je kopati sredi zime v toplih vrelcih term Banovc, poleti pa lahko uživamo tudi v nudističnem okolju.

Kolesarske poti

Da se boste k nam vračali še rajši, smo vam za aktivno preživljanje časa v Prekmurju pripravili nekaj predlogov krožnih kolesarskih poti, primerne za različno zahtevne kolesarje. Ponujajo številne znamenitosti, neokrnjeno naravo in številne druge zaklade. Vse se začnejo in končajo v Tešanovcih, ki so tudi sicer eno boljših izhodišč za kolesarjenje, saj se nahajajo ravno na prelomu ravninskega in gričevnega dela Prekmurja. Iz tega razloga se kolesar lahko odloči za lažje ravninske poti južno, ali pa se odpravi na goričke griče, ki preznojijo tudi najbolj zahtevne kolesarje.
sl_SISlovenian